Sport voor jong en oud

SPORT VOOR JONG & OUD


Sport en bewegen blijkt een van de meest gezonde activiteiten om te doen. Niet alleen is het goed voor je lijf maar ook voor je geestelijk welzijn. Toch valt het niet altijd mee om iets passend te vinden wanneer je een handicap hebt. Hieronder proberen we voor Zuid Oost Brabant diverse informatie te geven over mogelijkheden rondom sporten met en handicap. Schroom niet contact op te nemen met ons als je nog vragen hebt. Niet dat we overal een antwoord op hebben maar met elkaar weten we misschien wegen te vinden waardoor iets mogelijk wordt.


- Sportcoach is een initiatief van Sportformule Eindhoven waarbij mensen met een beperking ondersteund worden bij het zoeken naar een passende sport:(info)


- Gehandicapten sport Zuid Nederland, dit is goed mogelijk bij Outdoor Laarbeek. Outdoor Laarbeek is gevestigd in Beek en Donk, Zuid-Oost Brabant, organiseert buitenactiviteiten voor groepen van alle leeftijden en alle samenstellingen, zowel recreatief als educatief: (info)


- Divers aanbod van gehandicapten sporten per plaats aangegeven:(info)


- En ook de site van volksgezondheidzorg geeft veel. (info)


- Wat verder gekeken dan de eigen regio is er heel wat te vinden op: (info)


- Op gebied van zwemmen is er heel wat te vinden: (info)


- Wil je meer achtergrond informatie op gebied van beleid en ontwikkeling dan is deze site of onderstaande pdf wat voor jou: onder leiding van Pim Mulier Instituut is men actief met de ontwikkeling van (nieuw) provinciaal beleid op het gebied van gehandicaptensport, geagendeerd en aangestuurd door de provincie Noord-Brabant en uitgevoerd door Sportservice Noord-Brabant via de inzet van verschillende instrumenten: (info)


En Brabant is sowieso heel actief. En is begonnen met sportplan Brabant om een bruisend sportklimaat te realiseren : zie pdf.


Aangepaste fietsen, handbiken en rolstoelen met veel mogelijkheden.